24 Şubat 2014 Pazartesi

Karnıbahar ve brokoli kızartması

Kuzey karnıbahar ve brokolinin kokusunu koklayınca kaçardı..Bu şekilde yapmak daha önce hiç aklıma gelmemişti o güne kadar bi deneyeyim dediim.Tadına baktıktan sonra Kuzey kendi isteği ile ağzına karnıbaharıda brokoliyide sokuyor artık;))



Hem pratik hem lezzetli tavsiye ederim ;) 

Malzemeler
Brokoli
Karnıbahar

4 yumurta
Süt
Un 
Tuz
Karabiber 
İsteğe göre kırmızı biber 

Sos için;
Yoğurt
Sarımsak 
Tuz

Yapılışı;
Karnıbahar ce brokolileri ayıklayıp,limonlu suda ağzı kapalı haşlayın.10-15 dk haşlıyorum ben yumuşak olsun diye;)

Sonra bunları süzüyoruz.. Diğer yandan ise yumurta un tuz sütümüzü bi kapda karıştırıyoruz..un miktarı fazla olursa daha pofuduk oluyor artık nasıl yapmak isterseniz ona göre un koyun...

Bir tavaya yağ koyup kızdırıyoruz....sonra brokoli ve karnıbaharlarımızı bandırarak kızartıyoruz... 

En son olarak yoğurt sarımsak tuz sosumuzu uzerine döküyoruz ...işte bu kadar....

Pratik,lezzetli bir yemek tarifi size afiyet olsun;)))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder