8 Ocak 2013 Salı

OĞLUMDAKİ SOĞUK ALGINLIĞI GEÇMİYOR:=(


OĞLUMDAKİ ARTAN BELİRTİLER

  • SÜREKLİ ÖKSÜRÜYOR
  • BURUN AKINTISI AŞIRI DERECEDE FAZLA
  • BURNU TIKANIYOR
  • NEFES ALIRKEN ZORLUK ÇEKİYOR
  • HIRILTI BAŞLADI
  • ATEŞ ÇOK YOK GEÇTİ SAYILIR
  • ALIŞILMIŞIN DIŞINDA UYKUSUZLUK 
VE TEDAVİSİ:

Soğuk algınlığının genel bir tedavisi maalesef yoktur. Bakteriyel enfeksiyonlarla mücadele için antibiyotikler faydalıdır ancak virüsler üzerinde bir etkiye sahip değildir. Bu yüzden yapacağınız en iyi şey çocuğunuzu olabildiğince rahatlatmaktır. 

İyi dinlendiğinden ve daha fazla sıvı aldığından emin olmalısınız. Eğer ateşi varsa, Acetaminophen veya ibuprofen verebilirsiniz. Ibuprofen, 6 aylık ya da yaşı daha büyük çocuklarda kullanılabilir. Ancak, ibuprofen dehitratasyon yaşayan (vücudun susuz kalması) ve devamlı kusan çocuklara kesinlikle verilmemelidir. Mutlaka çocuğunuzun yaşına uygun dozda ilaç kullandığınızdan emin olmanız gerekir. Doktorunuza danışmadan soğuk algınlığı için başka bir ilaç kesinlikle kullanmayın. Doktor kontrolünde olmayan tedaviler solunum yollarının sık sık kurumasına veya burun salgısının daha yoğun olmasına yol açar. Ayrıca bu tür tedavilerin uyuklama, uyuşukluk gibi yan etkileri de vardır. 

Öksürük ilaçları, öksürük ve so
ğuk algınlığı için uygun preparatlar, doktor onayı olmadan kesinlikle 3 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Öksürük, alt solunum yollarının balgamdan temizlenmesini sağlayan koruyucu bir mekanizmadır ve genellikle öksürüğü önlemek için bir sebep yoktur. 
Eğer bebeğiniz burun tıkanıklığından dolayı beslenme sorunları yaşıyorsa, plastik bir burun aspiratörü ile burnunu temizleyin. İlk önce aspiratörün kauçuk pompasını sıkın ve hafif bir şekilde aspiratörün ucunu burun deliklerinden birinin içine yapıştırın ve sonra yavaşça pompayı serbest bırakın. Bu küçük miktarda emme, tıkanık olan burundaki sümüğü burundan çıkaracak, bebeğinizin tekrar rahat nefes almasını ve beslenmesini sağlayacaktır. Bu teknik bebeğinizin ilk 6 ayında iş görecektir, ancak çocuğunuz büyüdükçe, sizin bu yöntemi kullanmanıza engel olmaya çalışacak ve işinizi zorlaştıracaktır.          

E
ğer bebeğinizin burnundaki salgı çok yoğun ise, doktorunuz tuzlu damlalarla bu yoğunluğu çözmenizi tavsiye edebilir. Sabun ve suyla yıkanmış ve temiz suyla durulanmış bir damlalıkla beslenmeden 15-20 dakika önce her bir burun deliğine tuzlu damlalardan ikişer damla damlatın. Ve hemen yukarıda anlatılan şekilde burun aspiratörünü kullanın. Hiçbir zaman içerisinde tıbbi ilaçlar bulunduran burun damlaları kullanmayın. Sadece normal tuzlu burun damlaları kullanın.     

Bebe
ğiniz soğuk algınlığına ya da üst solunum yolları enfeksiyonuna yakalandığında odasına bir soğuk buhar makinesi koymanız, burun salgısının daha akıcı olmasını ve bebeğinizin daha rahat hissetmesini sağlayacaktır. Daha iyi faydalanabilmesi için buhar makinesini çocuğunuza yakın yerleştirmelisiniz. Makinede oluşan bakteri ve küften meydana gelebilecek bulaşıcı hastalıkları önlemek için buhar makinesini her gün aralıklarla temizleyip kurutmanız gerekir. Soğukalgınlığı gibi durumlarda sıcak su buharı üreten makineler kullanmanız tavsiye edilmez. Bu makineler çeşitli yanıklar meydana getirebilirler.


BU ÖNER
İLERİN ÇOĞUNU YAPMAYA ÇALIŞSAKDA MALESEF DURUMU DAHA DA KÖTÜYE GİTMEYE BAŞLADI...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder