10 Ekim 2015 Cumartesi

TİYATRO - ÇİÇEĞİM SOLMASIN

Kış geldi malumunuz:) Bizde kızlarla hem beraber olmak hemde çocuklarımızın zaman geçirmesi adına etkinlikler düzenliyoruz.Hem hasret gideriyoruz hemde çocuklu geziyoruz..Kızlarla kararlaştırıp,Cevahir Devlet tiyatrosundan 4 arkadaş çocuklarla beraber tiyatroya gittik...

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki..3 yaşından sonra çocuklarınızla gittiğiniz Tiyatro,Sinema,Müze vsvss. daha bir güzel oluyor çünkü anlıyorlar artık ve izliyorlar...

Bizde 'Çiçeğim Solmasın' adlı tiyatro'ya gittik.

Tiyatro'nun konusu, insanlar bilinçsizce davranıp doğanın dengesini bozduğundan beri ne çiçeklere,ne hayvanlara nede arkadaşlık ve insanlara önem veriliyor oldu...Bu oyun çocukların sokaklarda oynamadığı,arkadaşlık kurmakta zorlandığı zamanda, başkasına iyilik yapmanın mutluluğunu hatırlatmak istiyor.

Bütün arkadaşlar ve çocuklarımız 40 dk sıkılmadan izledik...Görsel olarak ve oyuncuların performansı çok güzeldi.Müzikler ,Mesajlar tam tadındaydı...Biz bütün bir günü çok güzel geçirdik...
Sizlere de tavsiye edilir.3-11 yaş çocukları alıyorlar...


  • Yönetmen:
  • Duygu Gökhan
  • Oyuncular:
  • Damla Kaya, Gülin Sezen Aray, Fırat Demir, Ayça Zeynep Genç, Gökhan Doğrusoy, Deniz Çakır, Özlem Kar




Etkinlik Süresi : 90 dk.

3 Ekim 2015 Cumartesi

MİNYONLAR (2015) - SİNEMA



Büyüdükçe Kuzumla yaptığım şeylerden daha ayrı bir zevk alıyorum.Bir pazar evde oturuyoruz baktım bütün bir hafta okuldaydı.Sinema'ya gitmeyi teklif ettim..Hemen gidelim anne diye başımın etini yemesiyle yollara düştük:) Bu arada genelde 1. perdeye kadar kalır sinemada ama bütün bir film'i izlemek koşuluyla gidebilir dediğimde 'tamam annecim söz' dedi.Benim içimden bir ses kesin 1.yarıda çıkarız demişti ama öyle olmadı....

Minyonlar'ı normalde bende çok seviyorum çok komikler ve çok sevimliler he birde çok iyi kalpliler:) Animasyon olarak çok güzel bir film olmuş gerçekten...Sadece çocuklular yoktu baktığımda 20-30 yaş aralığında çocuğu olmayanlarda sinemaya gelmişlerdi (çocuksuz)....

Kuzeyle ilk yarı çok güzel geçti...Güzel izledi..Hatta 'oğlum ara oldu hadi gel bişeyler alalım' dediğimde 'anne film başlar olmaz' dedi..O kadar beğenmiş demekki:) 

Bütün bir film'i sonuna kadar izledik.Bende oda çok keyif aldık.Anne çocuk saatimiz çok güzel geçti.

Sevgiler...

Film Özeti:
Tarihin başlangıcından itibaren varolan minionlar, çağlar boyunca tek bir amaca sahip olmuştur: Kötü bir efendiye hizmet etmek. Bu uğurda dinozorlardan Firavun'a, Napolyon'dan Dracula'ya pek kişiyi deneseler de hepsinin sonu yok olmak olur. Sonunda Antarktika'ya yerleşip insandan uzak bir yaşam kurarlar. Ancak 1960'lı yıllar geldiğinde bir grup maceracı minion, Amerika'ya gider ve kendilerine yeni efendiler aramaya başlarlar.

14 Eylül 2015 Pazartesi

LEGOLAND Discovery Centre İstanbul :)



Doğu Avrupa ve Türkiye'de ilk defa hayata geçen Legoland,30 Temmuz 2015 tarihinde faaliyete geçti.Tabiki de biz İstanbul'da olmadığımız için gidememiştik.Bu hafta sonuda hava yağışlıydı malumunuz :) bizde ailecek Kuzey'in hayran olduğu legoları bir görelim istedik..


Öncelikle şunu belirteyim öyle dinozorland kadar büyük değil ama lego hayranları için muhteşem bir fırsat şiddetle tavsiye ediyorum...
3-10 yaş arası çocuklu aileler için ideal bir ortam..2 Katlı çok aşırı derece de büyük olmamasına karşın Kuzey hiç sıkılmadı..
Ne kadar verimli bir yer olduğunu buradan da anlayabilirsiniz.Çocuklar bir yerde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsa bilin ki oradan keyif alıyor demektir.




                     


LEGOLAND DİSCOVERY CENTRE'nin Haritası:




Fabrika Turu: Burada sanki uzay makinasındaymışsın gibi kollar var her çocuk kendine özgü Lego figür oluşturuyor.Bir kaç oyundan sonra kapılar açılıyor ve kazandığı Lego parçasını alıyor.

Krallık Macerası Lazer Oyunu:Burada bir trene binip,prensesi kurtarıyorsunuz.Ve puan topluyorsunuz..

Miniland : Burada yaklaşık 1 milyon parçadan oluşan Galata Kulesi,Ayasofya,Piramitler İstanbul ve dünya'nın en güzel simgelerini lego parçalarından yapılmış halini görebilirsiniz.Birde gizli tünel var aman fotoğraf çektirmeyi unutmayın:)

Lego İnşaat Sahası:Burada istemediğiniz kadar Legolar mevcut istediğiniz kadar oynayabilirsiniz...Çocuğunuzla araba yapıp inşa et ve test et bölümünde saatlerce çocuğunuzla oynayabilirsiniz...Ki Kuzey arabalara ve yarışa aşırı tutkulu olduğu için bu sahada bayağı bir vakit geçirdi...Hatta bıraksam sadece burda bile durabilirdi....

Merlin'in Çırağı: Ne kadar hızlı pedal çevirirseniz o kadar çok bulutlara ulaşıyorsunuz..Merlin'in çırağı olmak için en hızlı pedalı çevirmeniz gerekecek...Çocuğunuzla beraber binerseniz iyi olur özellikle 5 yaş altındaki çocuklarla çünkü pedal boyu biraz büyüklere göre gibi:)

Duplo Kasabası:Büyük oyun tuğlaları,Kaydırak,3-4 yaş grubu için legolar mevcut..Diğer legolara göre daha büyük legolar var...

Lego Arkadaşları Olivia'nın Evi:Müzik sahnesi ile çocuğunuz Kareoke yapabilir...İsterseniz birlikte yapabilirsiniz:)

Lego 4D Sinema :Rüzgar,yağmur,şimşek,Kar ve duman eşliğinde film'i 4 boyutlu izleyebilirsiniz.20-30 dk sürüyor ve çok eğlenceli bölümler var...30 dk da bir sinema var.

Cafe : Olmazsa olmaz ...Çocuk oyun alanın hemen yanında oluşu çocuğunuz oyun oynarken sizde kahvenizi alıp keyifle onu seyredebilirsiniz.

Lego Yangın Akademisi : 90 cm- 140 cm boy aralığındaki tüm çocuklar sınırsız saatte içeri girebiliyor.Bırakın içerde kaysınlar,tırmansınlar,engelleri kaldırsınlar...Cafe'ye çok yakın olduğu için rahatlıkla çocuğunuzu içeri bırakıp sizde dinlenebilirsiniz.

Lego Mağazası : Çıkışta mağazadan geçiyorsunuz dilerseniz çocuğunuza lego alabilirsiniz...

GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

3 Yaş ve altı çocuklar için giriş ücretsiz.

Yetişkin 37.50 TL,Çocuk 30 TL.

Yıllık üyeliklerde %10 indirimli giriyorsunuz.

ZİYARET SAATLERİ 

Hergün:10:00-20:00 arası 

Not: İçeriye bebek arabası,yiyecek içecek sokulmuyor.İçeride cafe mevcut.
                                                                        
    
                                                                       Benden Notlar:

 Hafta sonu giderseniz aşırı derece kalabalık oluyor.Hafta içi gitmek en mantıklısı.Biz gittiğimizde aşırı derecede kalabalıktı.Kuzey ve ben çok keyif aldık..Bol bol eğlendik,güldük,öğrendik.Zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadık.3 saat içerde durduk ve hiç sıkılmadık.Yalnız içeri girerken çocuğunuza yemek yedirin zira oyunu bölüp tuvalete bile gitmek istemeyecektir :) yoksa içerde cafe mevcut.
Ayrıca büyükler gecesi yapılacakmış.O gecede sadece büyükler için etkinlikler olacakmış...
Biz çok keyif aldık sizlere de tavsiye ederim..Özellikle 3 yaştan büyük çocuğunuz varsa :)
 Detaylı bilgiyi legolanddiscoverycentre.com alabilirsiniz.
Sevgiler.

1 Eylül 2015 Salı

Çocukla Tatil ve Valiz

Öncelikle Eylül ayına gelmiş olmamıza rağmen uzun zamandır yazmam hatta bayağı geç olduğunu düşündüğüm bir yazı ile karşınızdayım ... Geçen sene Antalya'dan yanaydı tatilimiz ve arabayla gittiğimiz için herşeyi almıştım malum ilk tatilimizdi Kuzey'le :) Ama bu sene anneannesinde Çınarcıktaydık o yüzden zaten çoğu eşyamız burda olsada genede bir valizle geldik :) Ah biz bu kadınlar yokmu aman buda lazım olur şuda lazım olur derken bi bakmışız evi almışız yanımıza 😅. öncelikle şunu belirtmem gerekirse eğer bebekle çıkacaksanız valiz tabi biraz büyük oluyor haliyle !

Valiz düzenlemenin en kolay yolu önce bir liste yapın sonra eleyin ..Tabi tatilde neyle karşılacağımız pek bilinmediği için ne kadar liste tamam da olsa muhakkak bir şey unutuluyor ;)


1-İç çamaşırı Bol bol atlet eğer bebekse bez alın yanınıza muhakkak belki gittiğiniz yerde hemen bulamayabilirsiniz
2-Tişört,şort,çorap tatil süresince yeteceğini düşündüğünüz kadar...akşamları serin olacağı için bir ince hırka ve uzun eşofman almayı aman unutmayın.
3-Mayo 2-3tane  ,şapka,50 ve 30 faktörlü çocuk kremi ki ben hem sebamed kullanırım senelerdir kendime de kullanıyorum çok iyi bir krem ..
4-Kolluk,simit,kürek takımları vs ne aldıysanız artık alabilirsiniz yanınıza hotel'lerde yada çevresinde bulmak bazen zor olabiliyor..Gerçi biz her gittiğimiz yerden kendimize yok deniz yatağı yok deniz botu aldığımız için genede siz alında gidin 😂
5-Çocuğunuzun en sevdiği oyuncaklar,kitaplar ve çantanızda acil durum yiyecekleri muhakkak olsun...
6-Sivrisinek spreyi veya kremi gittiğiniz yerden çocuklar için bulamayabilirsiniz .ben hep Chicco'nun sivrisinek koruyucusunu alıyorum hem Kuzey kokusundan rahatsız olmuyor hemde iyi koruduğunu düşünüyorum ...
7-Suluk bebekse tabi 3-4 tane biberon .
8-En önemlisi ilaçlar! ateş düşürücü,yanık kremi,soğuk algınlığı ilacı muhakkak olsun ..devamlı kullandığı ilaçlar vitaminler varsa almayı ihmal etmeyin ..
9-Puset veya kanguru hangisini kullanmak sizin için kolaysa...
10-Böcek sokmalarına karşı kaşıntı giderici krem.
11-Bir tane rahat ayakkabı ve kaymak terlik .

Bebek ve çocukla tatile çıkmak biz anne ve babalar için Ne kadar endişe verici olsada,1. Tatilinize çıkıp tecrübe ettikten sonra 2.-3. Tatilden sonra artık alışıyorsunuz:)Herkese iyi tatiller bol eğlenceler şimdiden sevgiyle kalın .

27 Ağustos 2015 Perşembe

BİRİ TELEVİZYON MU DEDİ?

Kuzeyle hergün o kadar yoğun ve o kadar dolu dolu geçiyorki..Artık buraya yazmayı bırak ajandama bile not düşemiyorum:)
Bugün post yazasım geldi dedim Damla al laptopu koy kahveni yanına başla yazmaya:)
Kuzey şu anda  tam olarak 3 yaşında hatta buçuğumuzda var yani 42 aylık:) Ay olarak hiç hesaplamamıştım en son 26 ay felandı sanırsam aklımada kalan. Aya vurunca bayağı bir olmuş desenize:)
Velhasıl bugün Kuzey'in severek izlediği çizgi filmlerden bahsedeceğim..Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Tv ne kadar sakıncalı olsa da çocuğunuz arada bir de olsa televizyon izliyodur..Hep şunu savunmuşumdur herşeyi fazlası zarar..Yani çocuğa belirli saat aralıklarında istediği çizgi film'i izletmek bana çocukların en doğal hakkı gibi geliyor.Her ne kadar bizim uzman pedagoglar vsss tersini söylese de ...Sonuçta şunu doğru olduğunu biliyorum..Bizde çocuktuk ve bizde çizgi film izlerdik ne salak olduk nede başka bişey...:) 
Kuzey zaten açtığın Tv filimlerine en fazla 20 dk bakar..Sonrası anne sıkıldım oynayalım..:) Ay annesinin balı ya bak şimdi uyuyor bir anda öpesim geldi :) Anne olmak sanırsam o uyanıkken uyusun,uyuduğunda uyansın sıkıldım şeklinde duygu durumları yaşatıyor insana:) Eeee anne olmak aslında bi nebze de olsa deli olmak değilmidir:)??? Neyse bu konular uzar da uzar benim çenemde düşer de düşer gece gece:)

Kuzumun tabikide yaş yaş izlediği şeyler çok değişiyor...Biz ilk sene baby tv izliyorduk sonra baby first felan ...Derken çocukların yüzde 90 'ın seyrettiği Pepe var..Kuzey ilk başlarda izlemiyordu ki bende hiç sevmiyordum...Sonra sevmeye başladı.Trt Çocuk'un genel olarak çoğu çizgi film'i izliyor.
Şöyle sıralamak gerekirse:
1-CARS:5618466 kere izlemişliğimiz var ve ben bile her defasında severek izliyorum.Favorimiz Mater tabikide:)
2-MAŞHAVE AYI:her bölümü ayrı güzel internetten izliyordukki tv8 de yayını başlamış.Bi bi kere denk geldik ...
3-AVENGERS HULK:Kuzunun en sevdiği Karakter Hulk tabikide:)
4-CANIM KARDEŞİM:küçüklüğünden beri izliyor öğretici yerleri var ...
5-ZOU:arada birde olsa bi ara bayağı bir izliyordu şimdilerde çok izlemiyor.
6-PEPE:ara ara canı çekiyor sanırım:)anneeeeeeeeeeee pepe açarmısın der genelde:)
7-KELOĞLAN MASALLARI:çoğunlukla izliyor arada saçma sapan konuşmalar olsa da yaş grubu olarak bence 6-7 yaş izlemeli...

Herkesin doğrusu kendinedir.Ben hiç çizgi film izletmiyorum,televizyonu bile açmıyorum demiyorum..Ama çocuk da zararlı yada onun psikolojisini etkilemediği sürece belirli zaman dilimlerinde,istediği çizgi filmi izleyebilir.Bu benim kendi şahsi görüşüm....Ben Tv seyretmesini hiç sevmem özellikle zaman kaybı olarak görürüm.Çok nadirdir bir dizi yada program izlediğim.O yüzdende izleyeceğim zaman Kuzitomla beraber izler onunla vakit geçiririm.....
Kuzey'in beğendiği tv programlarının adını post olarak geçmek istedim...Umarım faydalı olmuşumdur:)

Sevgiler....

31 Temmuz 2015 Cuma

ÇINARCIK TATİLİ

çınarcığın taşları meşhurdur:)
kuzumla taş boyama yaptık:)
İstanbul'a geldim ayağımın tozuyla bi post yazıp gidicem:)
Bu yaz amma sıcak mı yaptı bizemi çok sıcak geliyor bilmiyorum..Lakin allahtan annem Çınarcıkta da bizde onun yanına kaçıyoruz....
Çınarcığı bilen bilir..Temiz havası,taşlimanı,kum plajları sıcak insanları ile içinizi sıcacık yapar...
Biz bu sene çok kaldık..Ve hemen bu sıcaklardan kaçıp tekrar gitmeyi düşünüyorum...
Çınarcık gündüz deniz,kum,güneş akşamda sahil,dondurma,cafeler,clublar çok eğlenceli...
Bir çocuğunuz var ise akşam çıkmak belki biraz zor olabilir ama yakınınız varsa çok eğlenceli bir hal alabilir...

Size önerim hafta sonları kaçabileceğiniz bir yer...Fotolarla sizleri başbaşa bırakayor ve sevgiler gönderiyorum:)

arkadaş grubu yaptık her gün aynı saat aynı yerde:)


hayko cepkin dövmesi diyor kuzucan bunlara:) 

nostalji lunaparkını oldum olası çok severim:)

havuz sefamız..

plaja yapılan değişik şeyler bazen çocuğunuzu sudan çıkarmak için etkili olabiliyor.....:)


29 Temmuz 2015 Çarşamba

MUZİPO KİDS GÖKTÜRK

Babalar gününde #babamlaenmutluan hashtag'i ile katıldığımız fotoğraf yarışmasında ilk 5'e girdik ve Muzipo Kids Yaz Kulübü'nden yüzme dersi kazandık:)İlk defa bir yarışmaya katılıp,ilk defa kazanmanın mutluluğu ile Muzipo kids Göktürk'ün yolunu tuttuk:)

Biraz erken gittik ve bizi karşılayan Burcu Hanım oldu..Kendisi çok ilgili ve alakalıydı..Bize Muzipo'dan bahsetti.Profesyonel kişiler ve Uzman eğitmenlerle dolu bu sıcacık ortamda bulunmaktan ayrıca hem Kuzey hem ben çok mutluyduk.Öğretmeni Ali bey çocuklarla pozitif ve sıcakkanlılığı ile çocukların öğretmeninden ziyade arkadaşı gibiydi.....


Misyonları;
2-12 yaş aralığındaki her gelir seviyesinden çocuğun hareket edebileceği alanlar oluşturmak ve toplumda erken yaşta egzersiz ve oyunun önemi ile ilgili farkındalık yaratmak....

İlk dersi çok güzel geçti çok keyif aldı..Normalde Kuzey'i sudan çıkarmak çok zordur ama Öğretmeni o kadar profesyoneldi ki Kuzey tamam dedi ve çıktı:) Bende çok şaşırdım bu durumu tabi:)


Kuzey neredeyse bütün gününü Muzipo'da geçirdi.O kadar beğenmiş ki oradan çıkarken 'Anne bi daha gelelim lütfen' dedi:)


Peki Burada Neler var?



-Hareket Eğitimi

-Oyunlar/Atölye Çalışmaları

-Doğum Günü Partileri

-Etkinlikler

-18-24 ay ebeveynli oyun grubu

-2 yaş fiziksel aktiviteli oyun grubu

-Yüzme

Fiyat konusunda çok pahalı değil ama aylık abonelikleri daha uyguna geliyor. 

Çocuğunuzun hem verimli zaman geçirmesini sağlıyorsunuz hemde o orda oynarken sizde arkadaşınızla yada eşinizle bir kahve içip kendinize zaman ayırabilirsiniz.

sevgiler:)

öğretmeni ali bey ile ısınmalar
ayak çalışmaları 
nefes çalışması 

20 Mart 2015 Cuma

ÇOCUK KİTAPLARI (KUZEY'İN KÜTÜPHANESİNDEN....) +3 YAŞ

Kuzey doğduğundan beri yaşına uygun kitaplar alıyorum.Çoğu zaman resimleri anlatıyorum çoğu zaman hikayeleri....Aklına bazen resimlerden bişeyler takılıyor ve kafasını çok kurcalamayacak şekilde sade ve net onu korkutmayacak şekilde uyduruyorum...Bazı kitaplardan etkileniyor ister istemez...Hikayelerde özellikle Korku kelimesini değiştirerek heyecan olarak okuyorum ....Çünkü gece yatarken özellikle kitaplapların etkisinde kalabiliyor....

Biz kitap okurken çok zevk alıyoruz :) Oda bende severek okuyoruz....Kimi zaman gece yatmadan 6-7 kitap okuduğumu bilirim..Çoğu zaman bir kitabı çok seviyorsa 10 kez okuduğumu bilirim....Aman nazar değmesin ...Kitap alışkanlığını kazanmasını ileride elinde telefon yada tablet değilde kitap olmasını çok isterim.....Kitap okumak bizim zamanımızda en güzel şeydi...O yüzden teknolojiye inat kitap okuyun,okutun:) 


TOMBİK AYI

Hepimizin bildiği gibi Pearson Longman yayın evinden çok güzel bir seri ....Tombik bir ayı ve maceralrını anlatıyor..Arkadaşlığı,üzüntüyü,korkuyu,sevgiyi bütün herşey bu seride..Muhakkak çocuğunuz bu seri ile tanışması gerek..

MAMUT YIKAMA REHBERİ

Çok eğlenceli bir kitap....Adından da anlaşılacağı gibi Mamut nasıl yıkanır bize bir bir eğlenceli bir şekilde anlatıyor:)



ATAKAN 

Çok uygun fiyata bulabileceğiniz bi o kadarda zevkli bir kitap çokça sayıda serisi bulunmakta..Günlük hayattan bir sürü macerası var bizim Atakan'ın ...Kaknüs Yayınları nın kitabıdır.

GERGEDANLAR KREP YEMEZ

Gergedanlar krep yemez dese de kitap aslında tam olarak öyle değil...:) Kitap da aslında bir anne baba için çok güzel ders verici bir macerası anlatılıyor.Ve sonunda sanki kitabın 2.si çıkabilir havası veriyor..Dipnot:Kuzey son sayfadaki gölgeye bi ara çok takmıştı bende hemen kaş göz ağız çizerek 'oğlum çizmeyi unutmuşlar' demiştim:)



3 KEDİ 1 DİLEK

Benim,dayısının ve teyzenin evinde toplam 3 kedi olduğu için her bir kediye messi,toprak,kızım ismi takarak zavkle okuduğumuz bir kitap:)

ANNEMİN ÇANTASI

Sonradan keşfettiğim ve Kuzey'in bayılarak dinlediği muhteşem bir kitap:)Biz annelerin çantasını anlatıyor:)

FİL FİL

Ya-pa yayınlarının serisi bir internet sitesinden almıştım...Kuzey çok beğenerek dinliyor ve bende beğenerk okuyorum...Her anlattığı sayfada o sayfa hakkında soruları oluyor ve bizim kuzuda çok güzel cevaplar veriyor:)

ZOGİ

Ah Zogi ahhhh:) Kuzey'in bi ara artık takıntı haline getirdiği ve zor bela oğlum bugün başka bişey okuyalım diye diye ara verdiğimiz bir kitap:) Özellikle bir erkek çocuğunuz varsa muhakkak alın derim:) Gerçekten çok güzel hatta biz bunun canlandırmasını bile yapıyoruz..Gerek oyuncaklarla gerek #annebabaçocuk saatinde:)




15 Mart 2015 Pazar

KUZEY VE TİYATRO (İLK TİYATRO)

Uzun zamandır blog'a birşeyler yazmadığımı farkettim.Yazacak,anlatacak o kadar çok şey birikti ki ...
Artık hergün olmasa bile hafta da en az 1-2 yazı yazmayı planlıyorum :) İnşallah başarırım:)

Bugün size Kuzey'in tiyatro ile tanışmasından bahsedeceğim...

Kuzey ilk tiyatrosuna Okulu ile gitti..Hatta o gün okula gitmemişti çok hastaydı..Saolunsun Okul müdürümüz arayıp rica etti en azından okula gelmesin ama tiyatroya gelsin diye..Bizde 1 hafta felan Kuzey'in rahatsızlığından dolayı zaten evdeydik.Hem değişiklik olsun hemde öğretmenlerini ve okul müdürümüzün ısrarı üzerine koyulduk,Sadabad Sahnesine....

Ben arkadaşımla dışarıda bekledim yaklaşık 50 dk sürüyor Tiyatro zaten...Ben tabi ilk defa bir tiyatro'ya gittiği için içeride neler oluyor acaba diye dışarıda meraktan patlamıştım:)

Okulumuz saolsunlar bütün resimleri ve videoları bana yolladıkları için :) merakım bir nebzede olsa giderilmişti:) İlk defa bensiz bir etkinliğe gidiyordu..:)


İlk tiyatromuz Uğur böceği tiyatrosuydu.

Şimdilerde Kuzu arkadaşlarıyla bol bol tiyatro'ya gidiyor....Hem güzel ve verimli bir etkinlik oluyor.Hemde tiyatro kültürünü bir nebzede olsa benimsiyor...

31 Ocak 2015 Cumartesi

KUZEY 3 OLDU (SÜNGERBOB KONSEPT PARTİ)


Canımızdan çok sevdiğimiz biricik oğlumuz...Ne çabuk büyüdün.Daha dün el kadardın....

İlk diş çıkarışın...
İlk gülücüklerin...
İlk adımların....
İlk Anne demen...
ilk Baba demen.....
Herşey dün gibi aklımızda......

Seninle tekrar çocuk oldum..Şimdi senide kendimi de büyütüyorum...Senle çok şey öğreniyorum.Senin her bakışından,senin her lafından neler çıkarıyorum bir bilsen...Hayat çok zor evladım....Tozpembe değil malesef.....Hep yanında olmaya çalışacağım ama olamazsam ya seni üzerlerse...Sen dimdik dur ayaklarının üstünde...Ve herşeye rağmen....Haksız olduğunda susmayı bil,haklı olduğunda da hakkını ara canım oğlum...Çok kötüler çıkacak karşına sakın kanma onlara...Ve iyilerde çıkacak onlara sahip çık....Sakın yılma....Dene ....Başaramazsan üzülme,kırılma....Bir kez daha dene...Elbet olur.Herşeyin bir çaresi vardır...Bazende hayırlısı böyleymiş demeyi bil...Acele etme...Sabır et..Şükret..

Bir hayvan sahiplen bak ona...En güzel şeydir evinde başka bir canlının olması..Ve sokaktakileri unutma ....Elinden geldiğince onlara yardım et....
Hayat sana herşeyin en güzelini sunsun....Ve sen elindekilerin değerini bil...Yolunda ,bahtında hep açık olsun melek yüzlüm...


Sen bize Allah'ın verdiği en güzel hediyesin...Ve hep öyle olacaksın...Seni en güzel şekilde büyütmemiz dileğiyle...Ve seninde en güzel yetişmen dileğiyle.........

Seni ömrümüzün sonuna kadar daima,bıkmadan,yılmadan sevecek anne ve baban................

Daha ne çok yazılacak ne çok kurulacak cümle var :)Ne sayfalar alır yazdıklarımı,nede kelimeler anlamsız kalır:) 


Bu sene her sene olduğu gibi herşeyi ellerimle bizzat kendim yaptım.....Herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüm.Kuzey nelerle mutlu olur diye kafa patlattım..Gece mi gündüz ettim diyebilirim..Ve full dolu bir doğum günü yaptım ona ..........HERŞEY FEDA BALIMA....



 Sevgili arkadaşım sebla'nın  @seblanındükkanı hem görsel olarak,hemde lezzet olarak harika pastası:)

Kapı süsümüz

Hediyeliklerimiz

Spongebob kurabiyelerimiz

Lolipop ve sularımız

Beze kulemiz


Cupcake 





Hulk Posterleri

Spongebob Posterimiz...


Herşeyin en ince ayrıntısını kendim yaptım:) Kuzey gerçekten mutlu oldu...Onun gözlerindeki ışıltıyı,yüzündeki gülümsemeyi ve kalbindeki heyecanı gördüğüm için çok onur duydum...Uykusuz gecelerin en güzel hediyesi bana bütün bunlar.....
SENİ CANIMIZDAN ÇOK SEVİYORUZ BİRİCİK OĞLUMUZ KUZEY EYMEN....