1 Eylül 2015 Salı

Çocukla Tatil ve Valiz

Öncelikle Eylül ayına gelmiş olmamıza rağmen uzun zamandır yazmam hatta bayağı geç olduğunu düşündüğüm bir yazı ile karşınızdayım ... Geçen sene Antalya'dan yanaydı tatilimiz ve arabayla gittiğimiz için herşeyi almıştım malum ilk tatilimizdi Kuzey'le :) Ama bu sene anneannesinde Çınarcıktaydık o yüzden zaten çoğu eşyamız burda olsada genede bir valizle geldik :) Ah biz bu kadınlar yokmu aman buda lazım olur şuda lazım olur derken bi bakmışız evi almışız yanımıza 😅. öncelikle şunu belirtmem gerekirse eğer bebekle çıkacaksanız valiz tabi biraz büyük oluyor haliyle !

Valiz düzenlemenin en kolay yolu önce bir liste yapın sonra eleyin ..Tabi tatilde neyle karşılacağımız pek bilinmediği için ne kadar liste tamam da olsa muhakkak bir şey unutuluyor ;)


1-İç çamaşırı Bol bol atlet eğer bebekse bez alın yanınıza muhakkak belki gittiğiniz yerde hemen bulamayabilirsiniz
2-Tişört,şort,çorap tatil süresince yeteceğini düşündüğünüz kadar...akşamları serin olacağı için bir ince hırka ve uzun eşofman almayı aman unutmayın.
3-Mayo 2-3tane  ,şapka,50 ve 30 faktörlü çocuk kremi ki ben hem sebamed kullanırım senelerdir kendime de kullanıyorum çok iyi bir krem ..
4-Kolluk,simit,kürek takımları vs ne aldıysanız artık alabilirsiniz yanınıza hotel'lerde yada çevresinde bulmak bazen zor olabiliyor..Gerçi biz her gittiğimiz yerden kendimize yok deniz yatağı yok deniz botu aldığımız için genede siz alında gidin 😂
5-Çocuğunuzun en sevdiği oyuncaklar,kitaplar ve çantanızda acil durum yiyecekleri muhakkak olsun...
6-Sivrisinek spreyi veya kremi gittiğiniz yerden çocuklar için bulamayabilirsiniz .ben hep Chicco'nun sivrisinek koruyucusunu alıyorum hem Kuzey kokusundan rahatsız olmuyor hemde iyi koruduğunu düşünüyorum ...
7-Suluk bebekse tabi 3-4 tane biberon .
8-En önemlisi ilaçlar! ateş düşürücü,yanık kremi,soğuk algınlığı ilacı muhakkak olsun ..devamlı kullandığı ilaçlar vitaminler varsa almayı ihmal etmeyin ..
9-Puset veya kanguru hangisini kullanmak sizin için kolaysa...
10-Böcek sokmalarına karşı kaşıntı giderici krem.
11-Bir tane rahat ayakkabı ve kaymak terlik .

Bebek ve çocukla tatile çıkmak biz anne ve babalar için Ne kadar endişe verici olsada,1. Tatilinize çıkıp tecrübe ettikten sonra 2.-3. Tatilden sonra artık alışıyorsunuz:)Herkese iyi tatiller bol eğlenceler şimdiden sevgiyle kalın .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder