14 Eylül 2015 Pazartesi

LEGOLAND Discovery Centre İstanbul :)



Doğu Avrupa ve Türkiye'de ilk defa hayata geçen Legoland,30 Temmuz 2015 tarihinde faaliyete geçti.Tabiki de biz İstanbul'da olmadığımız için gidememiştik.Bu hafta sonuda hava yağışlıydı malumunuz :) bizde ailecek Kuzey'in hayran olduğu legoları bir görelim istedik..


Öncelikle şunu belirteyim öyle dinozorland kadar büyük değil ama lego hayranları için muhteşem bir fırsat şiddetle tavsiye ediyorum...
3-10 yaş arası çocuklu aileler için ideal bir ortam..2 Katlı çok aşırı derece de büyük olmamasına karşın Kuzey hiç sıkılmadı..
Ne kadar verimli bir yer olduğunu buradan da anlayabilirsiniz.Çocuklar bir yerde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsa bilin ki oradan keyif alıyor demektir.




                     


LEGOLAND DİSCOVERY CENTRE'nin Haritası:




Fabrika Turu: Burada sanki uzay makinasındaymışsın gibi kollar var her çocuk kendine özgü Lego figür oluşturuyor.Bir kaç oyundan sonra kapılar açılıyor ve kazandığı Lego parçasını alıyor.

Krallık Macerası Lazer Oyunu:Burada bir trene binip,prensesi kurtarıyorsunuz.Ve puan topluyorsunuz..

Miniland : Burada yaklaşık 1 milyon parçadan oluşan Galata Kulesi,Ayasofya,Piramitler İstanbul ve dünya'nın en güzel simgelerini lego parçalarından yapılmış halini görebilirsiniz.Birde gizli tünel var aman fotoğraf çektirmeyi unutmayın:)

Lego İnşaat Sahası:Burada istemediğiniz kadar Legolar mevcut istediğiniz kadar oynayabilirsiniz...Çocuğunuzla araba yapıp inşa et ve test et bölümünde saatlerce çocuğunuzla oynayabilirsiniz...Ki Kuzey arabalara ve yarışa aşırı tutkulu olduğu için bu sahada bayağı bir vakit geçirdi...Hatta bıraksam sadece burda bile durabilirdi....

Merlin'in Çırağı: Ne kadar hızlı pedal çevirirseniz o kadar çok bulutlara ulaşıyorsunuz..Merlin'in çırağı olmak için en hızlı pedalı çevirmeniz gerekecek...Çocuğunuzla beraber binerseniz iyi olur özellikle 5 yaş altındaki çocuklarla çünkü pedal boyu biraz büyüklere göre gibi:)

Duplo Kasabası:Büyük oyun tuğlaları,Kaydırak,3-4 yaş grubu için legolar mevcut..Diğer legolara göre daha büyük legolar var...

Lego Arkadaşları Olivia'nın Evi:Müzik sahnesi ile çocuğunuz Kareoke yapabilir...İsterseniz birlikte yapabilirsiniz:)

Lego 4D Sinema :Rüzgar,yağmur,şimşek,Kar ve duman eşliğinde film'i 4 boyutlu izleyebilirsiniz.20-30 dk sürüyor ve çok eğlenceli bölümler var...30 dk da bir sinema var.

Cafe : Olmazsa olmaz ...Çocuk oyun alanın hemen yanında oluşu çocuğunuz oyun oynarken sizde kahvenizi alıp keyifle onu seyredebilirsiniz.

Lego Yangın Akademisi : 90 cm- 140 cm boy aralığındaki tüm çocuklar sınırsız saatte içeri girebiliyor.Bırakın içerde kaysınlar,tırmansınlar,engelleri kaldırsınlar...Cafe'ye çok yakın olduğu için rahatlıkla çocuğunuzu içeri bırakıp sizde dinlenebilirsiniz.

Lego Mağazası : Çıkışta mağazadan geçiyorsunuz dilerseniz çocuğunuza lego alabilirsiniz...

GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

3 Yaş ve altı çocuklar için giriş ücretsiz.

Yetişkin 37.50 TL,Çocuk 30 TL.

Yıllık üyeliklerde %10 indirimli giriyorsunuz.

ZİYARET SAATLERİ 

Hergün:10:00-20:00 arası 

Not: İçeriye bebek arabası,yiyecek içecek sokulmuyor.İçeride cafe mevcut.
                                                                        
    
                                                                       Benden Notlar:

 Hafta sonu giderseniz aşırı derece kalabalık oluyor.Hafta içi gitmek en mantıklısı.Biz gittiğimizde aşırı derecede kalabalıktı.Kuzey ve ben çok keyif aldık..Bol bol eğlendik,güldük,öğrendik.Zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadık.3 saat içerde durduk ve hiç sıkılmadık.Yalnız içeri girerken çocuğunuza yemek yedirin zira oyunu bölüp tuvalete bile gitmek istemeyecektir :) yoksa içerde cafe mevcut.
Ayrıca büyükler gecesi yapılacakmış.O gecede sadece büyükler için etkinlikler olacakmış...
Biz çok keyif aldık sizlere de tavsiye ederim..Özellikle 3 yaştan büyük çocuğunuz varsa :)
 Detaylı bilgiyi legolanddiscoverycentre.com alabilirsiniz.
Sevgiler.

1 Eylül 2015 Salı

Çocukla Tatil ve Valiz

Öncelikle Eylül ayına gelmiş olmamıza rağmen uzun zamandır yazmam hatta bayağı geç olduğunu düşündüğüm bir yazı ile karşınızdayım ... Geçen sene Antalya'dan yanaydı tatilimiz ve arabayla gittiğimiz için herşeyi almıştım malum ilk tatilimizdi Kuzey'le :) Ama bu sene anneannesinde Çınarcıktaydık o yüzden zaten çoğu eşyamız burda olsada genede bir valizle geldik :) Ah biz bu kadınlar yokmu aman buda lazım olur şuda lazım olur derken bi bakmışız evi almışız yanımıza 😅. öncelikle şunu belirtmem gerekirse eğer bebekle çıkacaksanız valiz tabi biraz büyük oluyor haliyle !

Valiz düzenlemenin en kolay yolu önce bir liste yapın sonra eleyin ..Tabi tatilde neyle karşılacağımız pek bilinmediği için ne kadar liste tamam da olsa muhakkak bir şey unutuluyor ;)


1-İç çamaşırı Bol bol atlet eğer bebekse bez alın yanınıza muhakkak belki gittiğiniz yerde hemen bulamayabilirsiniz
2-Tişört,şort,çorap tatil süresince yeteceğini düşündüğünüz kadar...akşamları serin olacağı için bir ince hırka ve uzun eşofman almayı aman unutmayın.
3-Mayo 2-3tane  ,şapka,50 ve 30 faktörlü çocuk kremi ki ben hem sebamed kullanırım senelerdir kendime de kullanıyorum çok iyi bir krem ..
4-Kolluk,simit,kürek takımları vs ne aldıysanız artık alabilirsiniz yanınıza hotel'lerde yada çevresinde bulmak bazen zor olabiliyor..Gerçi biz her gittiğimiz yerden kendimize yok deniz yatağı yok deniz botu aldığımız için genede siz alında gidin 😂
5-Çocuğunuzun en sevdiği oyuncaklar,kitaplar ve çantanızda acil durum yiyecekleri muhakkak olsun...
6-Sivrisinek spreyi veya kremi gittiğiniz yerden çocuklar için bulamayabilirsiniz .ben hep Chicco'nun sivrisinek koruyucusunu alıyorum hem Kuzey kokusundan rahatsız olmuyor hemde iyi koruduğunu düşünüyorum ...
7-Suluk bebekse tabi 3-4 tane biberon .
8-En önemlisi ilaçlar! ateş düşürücü,yanık kremi,soğuk algınlığı ilacı muhakkak olsun ..devamlı kullandığı ilaçlar vitaminler varsa almayı ihmal etmeyin ..
9-Puset veya kanguru hangisini kullanmak sizin için kolaysa...
10-Böcek sokmalarına karşı kaşıntı giderici krem.
11-Bir tane rahat ayakkabı ve kaymak terlik .

Bebek ve çocukla tatile çıkmak biz anne ve babalar için Ne kadar endişe verici olsada,1. Tatilinize çıkıp tecrübe ettikten sonra 2.-3. Tatilden sonra artık alışıyorsunuz:)Herkese iyi tatiller bol eğlenceler şimdiden sevgiyle kalın .